tiistai 10. tammikuuta 2017

MUUTTO ULKOMAILLE


Leikin taas kerran ajatuksella, että perheemme muuttaisi vuodeksi ulkomaille. Ajatus on käynyt mielessä monta kertaa, ja ehkä suunnitelma jonakin päivänä toteutuu. Samalla tulee kuitenkin ajatelleeksi myös käytännön asioita, mitkä täytyy hoitaa ennen muuttoa.

Yksi näistä on, mitä tehdä asunnolle, autolle ja irtaimistolle? En pidä järkevänä, että ryhtyisimme kuljettamaan huonekaluja toiseen maahan. Onko mahdollista luopua kaikesta ennen matkaa? Mitkä ovat sellaisia tavaroita, mitkä haluaisi säästää?

Kuinka ollakaan, ystäväni ilmoitti hiljattain muuttavansa ulkomaille. Hän päätyi myymään lähes kaiken irtaimistonsa muutamassa kuukaudessa (linkki blogiin). Tästä päästäänkin ajatukseen, mitä ihminen oikeasti tarvitsee. Mahtuisiko kaikki tärkein muutamaan matkalaukkuun?

Koska olen jo luopunut useamman vuoden ns. turhista tavaroista, lopuista tavaroista luopuminen ei tuntunutkaan kovin kauhealta ajatukselta. Kiersin kotia ja mietin tarkkaan, minkä verran on sellaisia tavaroita, jotka haluaisi laittaa ulkomaan vuoden ajaksi johonkin ulkoiseen varastoon. Näitä ei ollut loppujen lopuksi kovin montaa. Lähinnä tuli kyseeseen sellaiset tavarat, joiden korvaaminen tuntuu vaikealta.

Sänkyjä, televisioita ja astioita saa kaupasta. Ne eivät mihinkään lopu. Harva huonekalu oli loppujen lopuksi sellainen, että se herätti minkäänlaisia tunteita. Ne ovat vain tavaroita.

Ehkäpä jonakin päivänä tosiaan se ulkomaan vuosi toteutuu. Ainakin tulin siihen tulokseen, että tavaroista luopuminen ei ole se vaikein asia siinä projektissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti